#memademay & #remakery

'I, patricia of nobutterfly blog, sign up as a participant of Me-Made-May '17. I endeavour to wear at least one me-made clothing eac...

'I, patricia of nobutterfly blog, sign up as a participant of Me-Made-May '17. I endeavour to wear at least one me-made clothing each day for the duration of May 2017'

Mei betekent opnieuw de start van Me Made May, de jaarlijkse uitdaging van Zoe van So, Zo. Ik doe opnieuw meer en ik blijf een beetje hetzelfde doen als de voorbije jaren, minstens één zelfgemaakt kledingstuk per dag. Ik weet dat het niet echt ambitieus is, maar ik denk dat het haalbaar moet blijven. Een sjaal telt niet mee, maar is dat extraatje. Ik hoop dat het mooi weer wordt, dus dan is één wel haalbaar. 

Ik neem me opnieuw voor om goed te documenteren wat ik draag, zodat ik ook de gaten zie in mijn me-made-wardrobe. De voorbije jaren had ik al vastgesteld dat ik vaak voor een print kies, waardoor ik een zelfgemaakte rok niet met een zelfgemaakt bloesje kan dragen. Dus, misschien zijn zwarte t-shirts een beetje saai om te maken, het zorgt wel voor meer zelfgemaakte stukken. Ik wil ook eens streng kijken naar wat ik de voorbije jaren maakte, wat draag ik nu echt? Wat zou ik meer kunnen dragen? En waar zoek ik beter een nieuw huis voor?



Een andere uitdaging is the remakery. Louise van the knitbritish podcast lanceert een oproep om eindelijk dat patroon dat je altijd nog eens wilde breien opnieuw op te zetten. Ik heb een hele lijst patronen die ik wil maken, maar er zijn ook wel patronen die ik nog eens wil maken. Toch kies ik voor een minder ambitieuze uitdaging. Ik breide Vedbaeck van Karie Westermann in een schitterende blauwe kleur van John Arbon. Ik gebruikte dk en moest dus het patroon vroeger afbreken. Nu valt de sjaal wat klein uit, niet te klein, maar wel een beetje te klein om vaak gedragen te worden. Dus kocht ik op EYF17 een extra streng in dezelfde kleur. Een risico op een kleurverschil, ja, maar het is een sjaal, dus ik neem het risico. Het plan is dus dat ik de boord eruit haal en de sjaal nu brei zoals het hoort, met de schone boord die Karie heeft ontworpen. 

You Might Also Like

0 reacties