Kortbij en toch vakantie, de ideale combinatie

Op reis, een hele week, een paar dagen, bestemmingen de wereld rond tot we gewoon vrijdagochtend richting Keulen vertrokken. Met ons drietje...

Op reis, een hele week, een paar dagen, bestemmingen de wereld rond tot we gewoon vrijdagochtend richting Keulen vertrokken. Met ons drietjes. 


De avond voordien hard genoten van een uitvoering van Brand, geschreven door Erik De Volder, geregisseerd voor amateurs, maar keihard onder de indruk. En ideaal om nog na te praten bij een paar glazen en voor we het wisten hadden we zelfs het verjaardagsfeestje van de buurman gemist. We waren toch niet uitgenodigd, maar het helpt duidelijk om die studenten wat op te voeden. We lasten een tussenstop in Maastricht in, gewoon om de boekhandel in de kerk te bezoeken. Polare, oftewel de sleghte, dus ergens wel een beetje een teleurstelling qua aanbod. Ik twijfelde nog even over het breiboek met Nederlandse visserstruien en merkte dat er een nieuwe Bridget Jones is.


Maar wat een uitzicht... En als je even geduld hebt, ook wel lekkere taart en koffie.

In Keulen kan je niet om de dom heen. Ik ben een fan van dergelijke gebouwen. Het frustrerende is dat je die zelden op foto krijgt zoals het hoort.




Vlak om het hoekje is het Ludwig museum, een museum met actuele kunst   . Ik ben fan. We kregen Picasso en Warhol, maar ook meer recent werk, waarvan sommige met een hoek af. Zoals deze propagandakamer



Of dit
En soms ben je zelf kunst
Een mooi gebouw 
Vlak bij de dom
De hippe Belgische wijk hebben we niet bezocht, maar 's avonds probeerden we wel de Koreaanse barbecue uit. Zelf grillen met smakelijke bijgerechten. Er bestaat ook een vegetarische versie, met een naam als Meat.ing zou je dat niet meteen verwachten en naar het schijnt is er ook eentje in Gent.

Ontbijten deden we trouwens in Bastians, reserveren is hier geen overbodige luxe. 

Als afsluiter op zo dag kozen we voor de zoo, al 150 jaar een bron van entertainment in de stad en ik vermoed wat me vooral zal bij blijven de gangen zijn die de apen krijgen om hun kooien te vergroten. Een vreemd gezicht als plots een familie gorilla's boven je hoofd gaat zitten. 



You Might Also Like

0 reacties